Fodor Zsuzsanna

Fodor Zsuzsanna

Fodor Zsuzsanna

Addiktológiai konzultáns, Mentálhigiénés szakember, Autogén tréning gyakorlatvezető, Gyászfeldolgozás módszer specialista, Kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt


Amivel hozzám fordulhat:

 • Szenvedélybetegségben szenved
 • Szenvedélybeteg hozzátartozója
 • Életvezetési tanácsadás
 • Gyászfeldolgozás, veszteség érte
 • Szorongás és stresszkezelés gyógyszerek nélkül
 • Önismeretben szeretne fejlődni

Bemutatkozás

Több mint három évtizede foglalkozom függőkkel és családtagjaikkal. 17 évig egy leszoktató kezelést végző team tagjaként tevékenykedtem, ezt követte 15 év egy szenvedélybeteg-segítő szolgálatnál.

Magam is alkoholbeteg felnőtt gyermeke vagyok, így nem csak a könyvekből ismerem a szenvedélybeteg család működését. Tudom, milyen, amikor nem lehet érzelmileg elérni az alkoholista szülőt, és az egész család ennek feszültségében éli mindennapjait.

Fontos számomra a folyamatos önképzés, és hogy figyelemmel kísérjem a legújabb irányzatokat, lehetőségeket.

A változás arról szól, hogy a jelenlegi helyzetünkből, mint egy hídon, haladunk az új életstílusunk felé. A régit már elhagyjuk, de az újat még nem ismerjük. Ezen a hídon kísérem át Önt, hogy a bizonytalanságaiban támasza legyek.

 • Személyre szabott felépülési programot alakítok ki a kliensekkel.
  • Az együttműködés tartalmazza az utánkövetést.
  • A kliens erőforrásait mozgósítjuk, és bevonjuk a támogatókat.

 

Mentálhigiénés szakemberként segítek a hozzám forduló megbillent lelki egyensúlyának visszanyerésében, vagy ha valaki elakadt valamilyen lelki folyamatban. Pályám kezdetén 6 éven át pszichiátriai betegeknek segítettem egészséges szokások kialakításában, készségeik, képességeik fejlesztésén. Ez a szakmai tapasztalat most is sokat segít munkám során, amikor szükséges felismerni és elkülöníteni mentális problémákat, tüneteket.

Iskolai végzettségek

Mentálhigiénés szakember (Semmelweis Egyetem)
Addiktológiai konzultáns (Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar)
Tanító (Tanítóképző Főiskola Kecskemét)
Pszichiátriai és mentálhigiénés szakápoló (ETI)

 

Egyéb tanfolyamok:

Autogén tréning gyakorlatvezető (egyéni)
Gyászfeldolgozás módszer specialista
AAP (Apa, anya, pia) képzés (Szenvedélybeteg családokban felnőtt felnőttek segítése)
Önismeret (egyéni pszichoterápia, autogén tréning, pszichodráma, sémaközpontú önismereti csoport)

Szakmai tapasztalat

1985-2007                  Kecskemét Pszichiátriai Osztály (egyéni és csoportos betegvezetés pszichiátriai- és szenvedélybetegeknél )

2007-2022                  Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Kecskemét (Szenvedélybetegek közösségi ellátása, közösségi gondozó)

2019-től  folyamatos magánpraxis

Szakmai szervezeti tagságok

Addiktológiai Konzultánsok Országos Egyesülete (AKOE)
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK)
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület (MRSZE)
Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE)

Konzultáció

Személyesen vagy online

Visszajelzések Zsuzsáról

*****

Zsuzsánál autogén tréningen vettem részt. A tréning során jobban megismertem magam,  a tréning segített megtalálni a belső harmóniámat, nyugalmamat. Hálás vagyok neki, a tanultakat azóta is igyekszem beépíteni a mindennapokba, ekkor igazán ki tudok kapcsolni. 

Nikolett (31)

*****

Fontos, hogy elmondjam Zsuzsáról, hogy nagyon empatikus, ez nekem a biztonságot jelentette. Bármikor számíthattam rá, akár telefonon is, ha esetleg nagyobb elakadásom volt. Az autogén tréning jól oldja a feszültséget, remekül lehet érezni a test jelzéseit!” 

Klára (40)

*****

Zsuzsa nyitott, rugalmas és őszinte stílusú. Innen már csak egy lépés, hogy az ember dolgozzon magán, amihez sokféle kézzelfogható, szempontot ad, olykor triviálisnak tűnőt. Több alkalommal találkoztunk, soha nem mentem haza „üres kézzel.

András (49)

*****

Zsuzsa profi abban, amit csinál. Hatalmas elméleti tudása és gyakorlati tapasztalata van. Jókor,  jól segített nekem, ezt éreztem rögtön, rövid távon és hosszú távon is egyértelműen.

Erzsébet (53)